13 mar 2018, 16:06

Обичана 

  Poesía » Filosófica
420 0 0

Любов обичана, възпри нелюбовта,
която шири се и вледенява,
и тласка Те опасно към забрава,
но превърни, Любов, в Любов нелюбовта!

 

Откакто Твоето сърце тупти
и Твоето дихание окриля,
човек чрез Теб, Небесна, висоти
безкрай твори, от Теб почерпил сила!

 

Любов обичана, възпри ненавистта,
която чувството за ближен помрачава
и добротата и човечността удавя,
но превърни, Любов, в Любов ненавистта!

 

Че БОГ Любов е, знае се отдавна! -
Любов! - Небесност - Ти, към нас отправна!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??