18 may 2022, 7:49

Обичаш ли ме 

  Poesía
319 1 2

Обичаш ли ме? Думичка кажи!
Пални звезда във моята вселена!
В зениците си днес ме приюти

и нека нежността е споделена!


Обичаш ли ме? Тихо промълви!
Не ме оставяй празна, угнетена!
Не се обграждай с крепостни стени!
Не ме решавай в тягостна дилема!


Обичаш ли ме? Смелост прояви!
Аз виждам как пулсира тази вена...
Как стискаш челюстта си и боли...
А в погледа ти има ме смирена.


Обичаш ли ме? Въздухът трепти.
Да дишам и не мога, и не смея.
Присъдата ти чакам. Не мълчи!
Във тебе позволи ми да живея!

© Мануела Бъчварова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??