2 abr 2022, 21:20

Облачно 

  Poesía » De amor, Del paisaje
411 0 0

Колко са красиви облаците днес! 

Виж как хубаво си пухкавеят!

А Слънцето играе с тях танго 

И плавно във небето ги люлее

 

Щом стигнаха до морски бряг,

Видели как вълнà лигави топъл пясък,

Изпълнени от ревност с шквалов бяс 

Изригнаха върху водата с трясък

 

Пронизаха сърцето й с висок волтаж

Раздраха кожата й с дъжд кинжали

Прогониха със дъх циничната вълна 

Далече от брега, когото тъй обичат.

 

С последни пориви южняка си замина

Слънцето на залез се усмихна и целуна

Разпуснатите облаци в небето синьо

А те, притихнаха свенливо, и се изчервиха.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Доротея Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??