Обратното броене започна...
2
E=М.C
Материята е само вероятна възможност
на относителния до... лудост свят...
В разширяващата се до безкрайност Вселена
преди поредния си квантов скок...
Отвъд времената зачената и родена
от някакъв гениален, самотен Бог...
Играещ си с галактики и фотони...
С мрак и светлина...
С черни дупки, звезди, неутрони...
В алхимията на Вечността...
-------------------------------------------------
Благословени с правото на съществуване...
ПрокълнАти да търсим смисъла на света...
На живота, който дo смъртта си сънуваме...
И осъдени на... суета...
Ще открием ли божествената частица?
Имагинерния Х-Бузон...
В песъчинка... Или полет на птица...
В дума... Жест... Или стон...
В облака... В нацъфтелите клони...
В магията на пролетта...
Щастливи, от Рая изгонени...
Отвъд смисъла на всички неща...
-----------------------------------------
Обратното броене започна...
С желанието да сме Богове...
Да разгадаем с божествена точност
Неговите светове...
Обратно към смисъла на нещата...
Обратно към началото на света...
Към Вселената, пред родилно позната...
Към големия взрив... От светлина...
© Нина Сименова Todos los derechos reservados