Оцеляваме трудно в тежки дни,
остаряваме бавно с побелели коси.
В един живот изпълнен с борба,
с малко радост и повече тъга!
Оцеляваме трудно с наведена глава,
в борба за хляба на нашите деца.
Тук борим се в красивата ни страна,
нашата мила родина, нашата България.
Оцеляваме заедно тук с нашите деца
и те като нас водят своята борба.
Останали сме тук в милата татковина,
не я изоставихме, някои хора го направиха.
Оцеляваме и даваме на свойте деца примера,
да се борят и останат тук в своята страна.
Защото техният корен е в българската земя,
тук те са родени, тук растат и ще продължат рода!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados