15 mar 2013, 20:52

Ода за циганина 

  Poesía » De humor
1328 0 2

Аз съм циганче щастливо

и крада к'ат всеки друг,

ако няма к'во да свия,

ровя в коша за боклук.

Имам черна, стара кранта,

с нея ходя на пазара,

взех я от съседа на аванта,

ма дано ни ма набара.

За ток пари не давам,

излишен разход е това

и без да плащам си минавам

на някой друг аз на гърба.

Фургон си имам к'ат палат,

широк, тристаен

и хората ги хваща яд

заради тоя лукс безкраен.

Децата ми добрички

решиха за отплата

да наследят и те

веднага занаята.

В годините на криза

научих ги с мъка,

ако късметът не излиза,

помага пазарлъка,

за просията също

иска се талант,

но краденето си остава

най-добрият вариант!

© Гергана Караджова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това е по-добре, но не е ода. Ода не се пише в първо лице единствено число. Иначе казано ода се пише от някой - за някого (вид посвещение). Пък и е малко кратичко за хвалебствено слово (разбирай ода).
  • Е'га ти пауъръ!
    Как ли 6те зву4и стих написан от плагикрадлив манго?!??

    Под бипковия храст,
    жената си намерих.
    С*е в захлас и ме усети...
Propuestas
: ??:??