14 mar 2023, 21:02

Огледално 

  Poesía » Filosófica
411 4 19

Лице в лице, една до друга
вперихме със теб очи.
С желанието да се видим
или познаем, може би.
– Аз ли съм? – това се питах.
А може би е само звук 
от чужд живот, от стара книга,
прелиствана за някой друг.
Останал спомен или просто
дуалност, сляла във едно
любов и зло, красиво с грозно,
измислен порив и добро.
Но в миг зениците погледнах
и в тях душата си съзрях,
там болката, дълбоко скрита,
прозираше без капка страх.
В очите светеше надежда
и вяра, въпреки смъртта.
Открих се, нищо че изглеждам
така различна пред света!

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Когато срещу мен е огледалото »

11 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??