4 sept 2015, 13:46

Оглеждай се 

  Poesía » Civil
301 0 1

Оглеждайте се

И днеска аз ви казвам пак,
оглеждайте край вас човека,
защото няма по-голям глупак,
от онзи с чуждата пътека!

О, всеки има собствен път.
И дните  ни са преброени.
В живота хората вървят
от алчността си настървени...

И ний когато всеки час,
не правим нищо, не градиме,
партина нямаме след нас,
зачеркнато е нашто име.

Тук всеки носи свойта чест.
И той е длъжен да я пази!
Да има  свой път и адрес,
а не след някого да лази...

Ний все ламтиме за пари!
Защо ни е това богатство?!
Не спим от Злоба до зори,
за мен това е светотатство...
   2006г.Техеран


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • По добре без адрес по пътя - да преметнем злобата, че и данъчните...
    Поздрав! Джак
Propuestas
: ??:??