Няма в черно да бъда облечена,
сплела скромно коси,
няма, няма на самота да бъда обречена,
щом не ме искаш ти!
Няма за теб да пролея
дори и една сълза
и няма бавно да тлее
моята тъжна душа!
Ще бъда красива и весела,
като слънце сияеща пак,
от вихъра малко отнесена
и на живота от лудия бяг!
Oгънят, скрит в сърцето ми,
пазен толкова дни,
леда, покривал лицето ми,
само за миг ще стопи!
© Елица Todos los derechos reservados
Честит празник