Тя бе окичена със слава.
Ето - сложиха и ореол!
Сипеха и комплименти,
мили думи, аплодисменти!
Но ето, че роди се негативизъм
на хората в устата - скептицизъм!
- Как не е щастлива и не грее
като обич за нея се лее?
Хората повърхностни и чужди
лееха жлъч и думи ненужни!
- Неблагодарница, нагла е тя!
Как не се радва на тази съдба?
От тези хора разсъдливи
никой не забеляза усмивките фалшиви.
Обичта - със нож забит в гърба.
Ореол - в ненавист обвит!
Всичко бе образ фалшив.
© Дива Самодива Todos los derechos reservados