21 ago 2015, 10:58

Омръзна ми 

  Poesía » Civil
357 1 1

Омръзна ми

Омръзна ми живота от лъжци...
От динени кори и от интриги...
От скритите по ъглите стрелци,
а и живота окован в вериги!

Омръзнал ми е този глупав свят,
във който гоним само интереси...
Бунтарите във който  вечно спят,
и в който Истината не се меси!..

С предателство живота си градим,
и верността е само празна дума!
Кога ли злобата си ще преспим
и ще и теглихме куршума?!

Кога при нас ще дойде любовта
и  ще ни греят само топли чувства!?
И с радост ще възпяваме света,
и душите ни, не ще са пусти!

Не вярвам вече аз във  "хепи енд"!
Защото срещам само лошотии...
От празни приказки съм уморен,
аз песимизма си  сега не крия!
 15.10.2006г. Техеран


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ...добре си го усетил...и все още е така.Ако Бог е в душите ни може би ще е по-добре!Поздрав за стиха!
Propuestas
: ??:??