Омръзна ми живота от лъжци...
От динени кори и от интриги...
От скритите по ъглите стрелци,
а и живота окован в вериги!
Омръзнал ми е този глупав свят,
във който гоним само интереси...
Бунтарите във който вечно спят,
и в който Истината не се меси!..
С предателство живота си градим,
и верността е само празна дума!
Кога ли злобата си ще преспим
и ще и теглихме куршума?!
Кога при нас ще дойде любовта
и ще ни греят само топли чувства!?
И с радост ще възпяваме света,
и душите ни, не ще са пусти!
Не вярвам вече аз във "хепи енд"!
Защото срещам само лошотии...
От празни приказки съм уморен,
аз песимизма си сега не крия!
15.10.2006г. Техеран
© Христо Славов Все права защищены