4 feb 2014, 8:15

Опит за завръщане... 

  Poesía » Otra
502 0 3

 

Опит за завръщане...

 

И де ги ония години?...

И кой ги разгони?... Защо?...

Във бъзе и тъжни руини

и птица не вие гнездо...

 

На припека гущери само

лениво изтягат се там,

а аз, като просяк съм хванал,

с ръце разтреперани, сам

 

да ровя и търся дали е

останало нещо от тях...

А вятър в руините вие

и хвърля в очите ми прах...

 

От него очите изгарят,

и глождят, и с болка сълзят...

... Затуй и не виждам навярно

в Ония години назад!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??