27 ene 2008, 11:26

Орел 

  Poesía » Otra
765 0 5
 

ОРЕЛ

 

Орелът е силен, защото е сам!

От малък поел по трудна пътека.

Високо планинско било избрал,

в простора той търсел утеха.

 

Скалите гранитни са негов подслон.

Пред нищо глава той не свежда.

Орелът е силен, защото е сам -

в простора той търси надежда.

 

Със своята воля достигнал високо.

Със силния дух върховете превзел.

Орловият поглед е пълен с надежда.

Самотен е  той, но по своему смел.

 

Орелът мрази слабите птици,

които се крият в свойто гнездо.

Птици, които за шепа трохи

свиват глава под чуждо крило.

 

От малък поел по трудна пътека,

орелът е силен, защото е сам!

В простора той търси утеха.

Високо планинско било избрал.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??