28 dic 2023, 8:14

Основи на Демокрацията 

  Poesía
234 3 0

Бавно заспива кварталът в един вечерта!

Последният тролей - изнизва се безшумно!

В съседното кръчме - редовните  пияници бушуват 

след глътки от магически вина!

 

Те са експерти всячески - и Спорт , и Ресторантство

Последна Дамска Мода и Програма на Школата!

Изкуствен Интелект и древноримски постулати,

Световна Политика и махленско интригантство!

 

Те са дежурни винаги - и в пек ,и в сняг , и в киша ,

и никога не спират своите дебати -

доколко е морално да гласуваш с автомати , 

в коя посока точно се върти дервишът !

 

И ако трябва да научиш - първо тях ще питаш - 

те имат данни за всичко различни -

ремонт на двигател при майстор отличен,

хирург първа класа,та да му разчиташ!

 

" Що лошо???"-ще кажеш? - " От туй до момента -

що рече - що зло за народа ???"

Позор в туй съзирам - че същата мода

словесни престрелки -са хит в Парламента !!!

 

 

 

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??