Остани при душата ми!
Няма да мога
да се вдигна от тази тъга,
ако Ти се отдръпнеш
и Твоята воля
се превърне за мен в тишина...
Аз открих, че умея да бъда щастлива
и сред сивото пак да летя,
да е топло наоколо
в тежката зима,
да пробуждам от нищо мечта;
да изтривам покрусата в миг
и да виждам
светли пътища в черна тъма;
от забравени смисли
да правя надежда
с лекота да създавам слънца! -
но когато Си с мен
и в сърцето си имам
Твоя дух -
аз съм всичко това!
Остани при душата ми!
Няма да мога
даже стъпка без Теб
да вървя....
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados