31 mar 2007, 0:29

осъмнахме неканени 

  Poesía
680 0 4

Родихме се преди Адам и Ева,
когато ябълката беше кисела  -
в смокинов лист
измислихме поема
с метафори в преиначени истини.

В окапалия цвят на колебанието
от упреци
направихме гнездото си,
с увисналите сълзи на мълчанието
на любовта завършихме писмото.

Откъснати сме –
две парчета глина
от калната утроба на земята,
които нямаха търпимост
да преплетат
душите си в съдбата.

Като ония две
страни от медальона,
когато е разтворен
сме еднакви – във пурпурно червено
все се молим,
да съберем сърцата си обратно.

Дали светът ще ни приеме...
Осъмнахме разголени,
неканени...
(Когато беше вече време
в събуждането на зората да ни няма)

 

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??