1 ago 2015, 21:32

От лятото 

  Poesía » De amor
584 1 2

От лятото, дошло със твоя свят,
докосва ме с нослето тъмнината,
и сякаш вдишвам твоя нощен цвят
и с тебе в миг политам - в тишината...


... на лятото, а после - твоят ден,
поглежда ме в очите и ми казва:
- Ела при мен, бъди благословен!
и сякаш нещо твое ми подсказва...

 

... че в мислите на този топъл миг
и в нощните капчуци от милувки
ще чуя вече онзи нежен стих,
от хиляди замръзнали целувки.

 

Ще чуя как говори любовта...
... и тихо, тихо с нежност ще ми каже
за тайнствените летни чудеса...
... и твоите очи... ще ми покаже...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аз също много харесвам поезията ти.
  • С удоволствие поспрях тук
    Харесвам непретенциозната и в същото време дълбоко въздействаща поезия. И честно казано, радвам се, че се "завърна"!
Propuestas
: ??:??