2 dic 2022, 18:36  

От страх да бе запял 

  Poesía » Otra
240 4 9

На носа му капчица виси,
тъжен и объркан ми изглежда,
този дъжд с разрошени коси
е изгубил всякаква надежда,
че ще се превърне в сняг сребрист,
че по него ще пристъпва тиха
зимата и белия му лист
ще изпише нежно с два-три стиха.
В капката оглежда се врабче,
храбро на студа се кокошини,
знае то, предчувства сякаш,че
на смъртта очите ѝ са сини,
Свърнал грешно в крайния квартал,
пак дъждът озърта се , по кучи,
тъмно е. От страх да бе запял,
но си знае – няма да се случи...
Тръпки по гръбнака му, дали
призраци това са, на врабчета?
Сняг така и няма да вали,
тъжен вятър по стрехите шета...
В тънкото си якенце поет,
пали си цигара – сгушен пламък,
от дъждовната тъга обзет,
зима, знае може  и да няма.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Разшулих си ушите за начало,
на двеста мозъкът ми сгънат
измъкна спомен от съня, навънка
на жицата се бутат цяла чета
нечетен брой от рошави врабчета, ...
  289 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??