О Т Г О В О Р Ъ Т О Т К Р О В Е Н
Пронизваща стрела
изпрати ми луната,
не бе стрела,
а изстребител
във небето златно.
На залез слънце
смел момък устремен
в небесните простори
напразно търсеше
на истините земни
отговорът откровен.
Не знаеше, обаче,
че когато го намери
ще се почувства омърсен.
1 октомври 2011
© Емил Янчев Todos los derechos reservados