1 jul 2024, 6:37

Отложено юлско утро 

  Poesía
127 2 1

ОТЛОЖЕНО ЮЛСКО УТРО

 

Пак очерта се седмица без край.

И – смачкали надежди илюзорни,

край мене всички ревнаха „Джулай!”,

а след „Джулай”-я туриха и „Морнинг”.

 

А слънчицето сипеше сребро

и шепи злато върху плажа спитен.

Честито, братя! – ЧЕЗ, Енерго Про

със „Джулай Морнинг” вдигнаха цените.

 

Молитвено издигнахме ръце –

но за какво се молехме, не знаем.

Ще друснем, ако трябва, и хорце! –

пред МВФ за нов валутен заем.

 

Но бай Иван поклащаше глава –

не вярваше на изгрева цикламен.

И как властта се кефи на това,

че пеем, вместо сопите да хванем.

 

Щом премиерът стане призори,

и ни обмисля нови Камасутри.

Честит „Джулай”, братлета и сестри!

А „Морнингът” отлага се за утре.

 

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??