4 sept 2012, 19:24

Отново 2002г. 

  Poesía » Otra
555 0 2

Гората е тиха, земята мълчи.
Цветята не смеят да вдигнат очи.
И всяко дърво е замръзнало в страх:
"Дали ще ни стигне, и мене, и тях?
Дали ще дочакаме идния ден?
Дали ще живеем или ще умрем?"

И ето, че чува се трясък и гръм,

дърветата сякаш омаяни в сън,

ослушват се плахо, надигат глави

и всеки в очакване само мълчи.

Долавя се пушек, издига се прах,

гората разбира - умря злия враг!
И всички отново разгръщат листа,

и всички възкликват "Вековна гора!"


© Анита Йончева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??