Бушуват шеметно
тук и сега Ин и Ян
в клетките ми.
А духът мой
след метежи безброй
дири тучен злак
сред разгневени дюни.
Душата ми
в този дочакан миг
от кладенеца на волята
чи-енергия пие.
Възнесението нейно ли?
Да, възможно е,
ако с азбуката брайлова
разчета кода на ДНК-то ти.
Знаеш,
Бог не е препускал
с пръсти измръзнали
по склоновете заскрежени
на липсите ни.
Не е бил пленник
на копнеж изпепеляващ
за допир и допълване.
Отсъствието ми...?!
Оправдано е.
Само за 7 дни прогледнах.
С пръстите си.
Как искам да разчета
точно сега
кода на ДНК-то ти.
И да се възнеса
по спиралата ù.
Гюлсер Мазлум
04.02.2015 год.
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados