8 февр. 2015 г., 11:19  

Отсъствие 

  Поэзия » Любовная
414 0 0

 

Бушуват шеметно

тук и сега Ин и Ян

в клетките ми.

 

А духът мой

след метежи безброй

дири тучен злак

сред разгневени дюни.

 

Душата ми

в този дочакан миг

от кладенеца на волята

чи-енергия пие.

 

Възнесението нейно ли?

Да, възможно е,

ако с азбуката брайлова 

разчета кода на ДНК-то ти.

 

Знаеш,

Бог не е препускал

с пръсти измръзнали

по склоновете заскрежени

на липсите ни.

Не е бил пленник

на копнеж изпепеляващ

за допир и допълване.

 

Отсъствието ми...?!

Оправдано е.

Само за 7 дни прогледнах.

С пръстите си.

 

Как искам да разчета

точно сега

кода на ДНК-то ти.

И да се възнеса

по спиралата ù.

 

Гюлсер Мазлум

 04.02.2015 год.

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??