20 jun 2023, 15:21

Посвещение 

  Poesía
435 2 1

Стар тухлен зид, потънал в зеления,

под натиска на времето - кротува!

Той къта тайни в себе си - от тия,

които хората с въздишка чуват!

 

Цветя, целувки, свиждания древни,

стотици срещи на десетки влюбени!

Слуги, преструвки, пропасти душевни,

безброй раздели - шансове изгубени!

 

И Страст и Сласт ,

и Сълзи и Почивки !

И Страх , и Смях и Огън,

Тревоги и Усмивки !

 

Ако го питаш -. за безброй лица

от вчерашното " Днеска" - ще разкаже !

Ако помолиш - милион сърца

и техните секрети - ще покаже !

 

Той крие в себе си безброй съдби -

и "Сбогом" и " Обичам"! Комедии и Драми !

Потънал в зеления тухлен зид - 

естествено пред теб - поетите се кланят !!!

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??