Има нейде по света
малка боса Пепеляшка,
край огнището сама
в дрехата си сиромашка.
С мисли в русата глава
тя задава си въпроси,
бърше сълзи със ръка,
гледа си краката боси.
Дали нейде по света
Принцът търси я сега?
Ще я срещне някой ден
в златни дрехи пременен.
Ще и носи и пантофа,
да не ходи вече боса.
Двете и сестри и мащеха
за ръцете ще я хващат.
Трите след нея ще ходят
и за прошка ще я молят.
Тя, с душата си добра,
ще прости и таз вина.
Ще пристигне във двореца
като истинска принцеса.
Със пантофки на краката,
със корона на главата.
И под звука на фанфара
прошките си ще раздава.
© Нели Todos los derechos reservados