11 jul 2012, 10:49

Пеперуден прашец 

  Poesía » De amor
588 0 1

Аз дойдох разголена и боса, 

само по прашец от пеперуди, 

обич светла в мене нося, 

но примесена с малко лудост. 


За тебе ще съм дъжд. Или пък слънце, 

взиращо се в очите ти, любими. 

И от всяко семенце и зрънце 

за тебе ще посея детелини. 


Ще ушия и криле от вятър, 

с които да политаш в небето - 

отвисоко да съзреш Земята 

и да видиш любовта, където 


търся вятър, дъжд, слънца 

и в тревата цели изумруди - 

детелини с четири листа 

сменям за прашец от пеперуди. 

© Алекс Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??