Аз дойдох разголена и боса,
само по прашец от пеперуди,
обич светла в мене нося,
но примесена с малко лудост.
За тебе ще съм дъжд. Или пък слънце,
взиращо се в очите ти, любими.
И от всяко семенце и зрънце
за тебе ще посея детелини.
Ще ушия и криле от вятър,
с които да политаш в небето -
отвисоко да съзреш Земята
и да видиш любовта, където
търся вятър, дъжд, слънца
и в тревата цели изумруди -
детелини с четири листа
сменям за прашец от пеперуди.
© Алекс Маринова Все права защищены