21 dic 2007, 11:31

Песента за голямото тичане 

  Poesía » Otra
958 2 14
  ПЕСЕНТА ЗА ГОЛЯМОТО ТИЧАНЕ

Рано ставате
и тичате, и бягате,
градите, строите,
рушите, творите,
правите, изобретявате,
изнамеря-вате, усложнявате,
трупате и събирате,
причини намирате,
никога да не спирате.
От алчност се гърчите
и лудо се кълчите,
мразите и ревнувате,
мъчите и тъгувате,
крещите и плачете,
крадете и влачите.
Лъжите и мамите - 
богати да станете, 
прихода да увеличите,
да натрупате парите.
И купувате, и търгувате,
и бясно кормувате,
и скоростта ускорявате,
и пак тичате и бягате.

Но ако се ослушате за миг,
ще чуете плачевния му вик,
че крещи на разума гласа
с гняв укор и тъга:

-Глупаци, за малко спрете
и свежите рози помиришете,
че много скоро ще умрете
 и в  нищото ще се озовете.  

© Алекс учо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??