ПЕСИМИСТИЧНО
Днес пръскат се витрините от стоки,
но аз оставам винаги отвън.
Цените са отблъскващо високи,
а пълният ми джоб е само сън.
Живея, за да бъда съблазняван
с красиви лимузини и разкош.
Издържам и донякъде се справям –
купувам си цигари на рабош.
Заобикалям пищните витрини,
понесъл гордо тежкия си кръст.
Съдбата ми такава е с години
и в нея политици имат пръст.
Преди Десети нямах нищо свое –
не бях активен, нито комунист,
а след Десети стиска ме застоя
и бавно ме превръща в песимист.
Днес пръскат се витрините от стоки,
но аз оставам винаги отвън,
а в парламента приказки "дълбоки",
творят от битието страшен сън.
1992 г.
Габрово
© Румен Ченков Todos los derechos reservados
Много хубав стих!