Петко не учи, затова няма да сполучи.
Учебник да хване не ще,
а играе само с плюшеното си мече.
Бележникът му е пълен с двойки,
но на места намират се и тройки.
Не може да чете,
той е много мързеливо дете!
Само телевизия гледа вкъщи,
ала на ученето Петко се мръщи.
И само вика: хора, не ходете на училище,
че там същинско е мъчилище!
В клас децата му се смеят,
и честичко си пеят:
за Петко, който не искаше да учи,
но накрая той и не сполучи!
© Ралица Христова Todos los derechos reservados