Видях метална птица
в небето да кръжи.
Голяма перка върху нея
не спира да върти.
Попитах татко как се казва,
и що за чудо е това?
Как нависоко се издига?
И не…, не ми прилича на кола!
- Това е хеликоптер, сине,
управлява го пилот.
Гаси пожари, пръска ниви,
улеснява нашия живот.
Пилотът управлява и
самолетите в небето.
Не помниш ли? Летяхме
всички с него до морето.
Превозва наведнъж
стотици пасажери,
за миг пристига там,
крилата си едва разперил.
Лети през континенти
и страни различни,
до острови красиви
за почивки романтични…
Пренася поща, куфари, товари…
Стюардесите са стройни
и с конкурс подбрани!
Пилотите специално са обучени
и много, и сериозно те са учили.
В училище са имали
единствено шестици,
добре владеят
всякакви езици.
- Това е работа - мечта за мен!
От утре ще наблягам всеки ден
върху английски,
висша математика,
литература и
всякаква граматика!
Пилот ще стана след години,
за гордост на мама, тате
и роднини!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados