5 nov 2022, 9:52

Пиша стихове, нови и нови 

  Poesía » Otra
514 3 2

Тя не искала нищо, а виж ти,
все в съня ми се връща сама
и до съмнало спомени нищи,
в непрогледната нощна тъма.

Уж е гола и нищо не носи,
казва – гладна дори не била,
а измъква стотици въпроси,
изпод своите бели крила.

Пиша стихове, нови и нови,
и приспивам я уж, а не я,
упоритата наша любов и
недоспала посрещам деня.

Той поляга, почти пеленаче,
тя си тръгва, а ти си заспал,
тихо стих на възглавето плаче
и за себе си май му е жал.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??