12 nov 2009, 0:56

Пишете, поети 

  Poesía » De humor
631 0 6

Някой, някога, поет се нарече,

но беше той чудо-поет

и, в мислите си вечно отнесен,

той написа стих в редове.

 

Това, което го ядоса,

това, в което се влюби,

хората, които обикна,

даже тези, които намрази.

 

И до днес той стихове пише

с очи, отнесени в мрака далечен,

мислите бясно на листа изплуваха -

така той ще остане на земята вечен.

 

Листи на масата развълнувано вади,

плюнчи върха на молива,

музата, като неделна камбана,

се изливаше, сякаш с години я трупал.

 

Пишете, поети, пишете, да оставим

нещо хубаво на този свят -

нашите чувства изгубени,

за любимите хора или за дома.

 

Толкова стихове вече изчетох

и изведнъж душевно  забогатях.

Аз във вашите умове навлязох

и с радост всеки един  опознах.

© С обич от мен за вас Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??