22 jun 2007, 16:37

Писмо до Америка 

  Poesía
911 1 7
 

Братко любими, какво да ти кажа?...
Правилно думаше - стегай багажа...
Ма късно е вече. Кой да ти слуша...
В дългове, братче, затънах до гуша...
Ний тъй си живеем - от вчера за днес...
А кошмар некъв страшен сънувах нощес -
нема да дават 13-та заплата...
...После яви ми се леля ни Злата -
не знайш ли?... Спомина се скоро, жената.
Погуби я оня парясник, горката...
Хаир да не види... А стрина ни Веска,
некой душманин обрал я нощеска!
Кво е туй чудо, кви са тез хора,
нема ли кой да ги тикне в затвора?!...
Нушка Милушева, мойта съседка,
дай и на нея туршии и плетка,
фолк по "Планета", малоумен сериал...
То, и мъжа й Манол, е заспал -
майстор строител е, сичко разбира
от футбол, коли и еФстествено, бира.
Детето им, Цецко, е сладко. Но жалко,
не ще да говори... А ич не е малко.
Вчера го гледам - по кофите рови...
Па едни Иванови... В блока са нови,
никой не знае нищо за тях,
ма оттук-оттаме, аз нещо разбрах...
Правят се, ужким, на хора разбрани...
А как се подфръцва онаа... Бе мани.
Джули зове се, инак е Зарка.
Гледа надуто... бе чиста снобарка.
Мъжа й е клечка, голем некъв бос...
Ма кой ги издига, бе... Ного е прос.
Туй-то... А за нас - добре сме си ние.
Мъжа ми кат пийне, малко ме бие...
Инак е свестен. А свекървата - зла!
Ма как я подпуках с оная метла...
Друг път да не знае много да лае...
А свекъра - мухльо. Само си трае.
... Поздрав да пратиш на чичо ни Боре...
Тука цените растат все нагоре...
На жена ти, Присила - ного целувки...
(Има ли некви непотребни обувки?...)
....

© Руми Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • поздрави и от мен, радвам се, че ви донесох настроение

    да използвам момента за едно 10х и на всички останали, които видях, че са ми коментирали старите парчета,а не съм им отговорила. всъщност, повечето от публикуваните ми до този момент неща са с доста голяма давност(някои писани преди повече от 10год), но ще видим -може да пусна и нещо, писано в последната петилетка
    хайде, лека ви нощ, и дано да имате климатик, че е много жега тук при мен)


  • Веселяшки стих!
  • Поздрав и от мен!
    Прекрасен образ- "бай Ганъо" от женски род.
    Малко ме досрамя докато го четох,но за съжаление и това е част от действителността!
  • Поздравления и от мен Руми!
    Забавно и истинско!
  • Поздравления и от мен, Руми!!!
    Усмихна ме стиха ти!!!

  • Много истинско и много веселко!
    Поздрави!
  • Хахаха...без коментар, че думите ми тук ще са нищожни!
    Поздравявам те, Руми!
Propuestas
: ??:??