31 oct 2009, 12:15

Писмо до България 

  Poesía
630 0 1

Писмо до България

 

Мила Българийо,

моя скъпа Родино,

с горски коси, с морски очи,

с нозе на нестинарка,

с душа на хайдушка майка,

колко красива си ти!

 

Ликът ти балкански,

нежен, християнски,

като икона на олтара блести.

През вековете изстрадала,

но вечно вярна останала

на своя народ си ти.

 

Песента ти дивна и магична

във вселената завинаги ехти.

Който те познава, той не те забравя.

На планетата гласът си ти.

 

Мила Българийо, моя скъпа Родино,

в живота си много красиви страни видях.

Надалеч съдбата ме ориса

и орисана, далеч от теб живях.

 

Но в сърцето ми завинаги остана

любовта към тебе да гори.

Като неизтляваща жарава

мъката по теб не намалява,

а с времето все повече боли.

 

Този стих за тебе е, Родино моя,

от сърцето се изля.

Нищо, че си надалече,

аз те нося  в моята душа.

 

Коренът ми български е в тебе,

в нашата обичана земя.

Ти завинаги си в мене,

и завинаги си моята страна.

© Румина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много е хубаво, когато човек е далеч от родината, да си спомня за нея, както го правиш ти...
    ...но съм сигурен, че никой не си спомня с такава носталгия за тези, които я управляват!
    Бъди жива и здрава, и не забравяй майка България!
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??