21 abr 2010, 12:23

Писмо до туристи 

  Poesía » Para niños
591 0 2

ПИСМО ДО ТУРИСТИ

 

Това е за всички чужденци

от различните страни:

„Чужденци, ако се чудите къде на

почивка да отидете,

каква забележителност да видите...

 

Елате в моята родина красива,

тя от забележителности чак прелива!

Ще посетите Рила, Пирин, българските планини,

те са толкова красиви, че апарат ще вадиш ти.

 

Тази нощ в хижата ще спиш,

а пък утре Белоградчишките скали

ти ще посетиш.

Ще се запознаеш с Мелнишките пирамиди

после пък ще зърнеш черноморски миди.

 

Омайната българска роза ще вдишаш,

вече съм сигурна, че родината моя обичаш.

Това приключение на други туристи разкажи.

Ако не можеш – поне писмо ми напиши!

                                           Ралица Костова

 

© Ралица Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??