10 may 2009, 19:15

Плача ли... 

  Poesía » Versos blancos
738 0 6

Плача ли...

 

Или просто Небето със студена вода ме облива...

И съска,

           умирайки, този Огън Голям,

и съска,

           превръщайки ме в олово сиво...

Твърдо... но все пак запазило предишния плам...

Когато била съм жива,

когато била съм дива...

 

Когато бях Дявол необуздан

и пламтеше Душата ми,

пръскаща искри на Страст и Свян - една странна смесица от звуци свенливи и цвят ярък,

                            преливащ в Мечтания - един нежен нюанс.

                                                                                        Нюанс на Лила.

                           И на Златисто Пенливо...

Плача ли!?

 

Или пак  Вълна ме попива,

застанала в средата на един Океан

(уж плъзгаща нозе по повърхността му пенлива),

уж можеща като Бог да вървя,

а чувствам как затварят се над главата ми вълните с  ряз

и аз потъвам в пропаст  бездънна,

                         пропаст, пълна със Страх...

една Тъмнина...

едно  Мълчание страшно

                                            и грачещо хрипливо

                                                            (давещо себе си в Ужас голям)...

Плача ли...

 

Или пак се мятам в Сън кошмарен и Ням...

В който от гърдите ми мляко изтича

                                                     като буен фонтан...

и Смок лаком захапва зърното ми, алчно

увил се около мен -

                      един пъстър бръшлян,

сковал в здрава прегръдка снагата ми лепкаво бяла,

която без капка срам раздаваше своята голота,

полегнала в мъх с цвят на кестен опушен...

 

И подлудява Те този контраст

между тялото бяло и мъха, прегърнал тези меки бедра...

И погубва Те този контраст

между зърното, разцъфнало на гърдите ми,

и алчната лакома паст,

давеща се в млякото ми - този бликащ фонтан...

 

Плача ли...

Или буря изви се...

 

                                                                                      Л-Е

http://www.vbox7.com/play:04954fd2

© Л-Е Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??