24 mar 2022, 11:57  

По друга бира 

  Poesía » Filosófica
307 1 2

Не ми се плаче никак! Тази щедрост,
навръх носа ми винаги излиза.
Усмихатите юди ведро, ведро,
отмъкват и последната ми риза.

 

Обръгнах, да ти кажа, все е тая,
спокойно си минават и без мене.
Сама кроя си ада, а и рая,
в стиха ми всеки порив въплътен е.

 

И който го разбира, го разбира,
а който не – спокойно там си крета.
Чудаците, сме брат по друга бира,
че щедростта е муза на поета.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Кажи добрата дума. Не спестявай
похвалите към хората до тебе.
Дали денят е стръмен или равен
зависи от това дали си щедър.
Кажи добрата дума. Тя е проста. ...
  350  10 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??