8 may 2012, 9:18

По душа съм рибар... 

  Poesía
2163 1 24

По душа съм рибар. Ситни мрежи плета.
Дирижирам вълните - самотен маестро.
Мойта лодка сама пропътува нощта,
да откупи добрата надежда за вечност.

Всяко утро е много по-мъдро от мен.
Всеки ден се повтаря. Съвсем обичаен.
Всяка нощ съм от себе си по-уморен.
Уморен съм, обаче не казах отчаян.

Много дълго съм тук. Кратко ще постоя.
Гневни приливи кротко у мен се надигат.
И в последната нощ пак звезди ще броя.
Все не стигат... не стигат... не стигат.

 

2005*

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??