5 abr 2019, 8:30

По Джон Ленън—„Imagine“—(респ.—„Представѝ си“) 

  Poesía
428 3 2

Представям си една страна.

Огряват я слънца безчет.

Там нямат нощ, а светлина,

цветя и Рай царят навред.

 

Представям си Земя една,

където мрак не ще съзреш.

Човекът там е светлина!

Земя-Завет! Земя-копнеж.

 

Представям си, но пак нощта

обгражда ме и ми тъмнѝ.

Отприщва си вратите тя

и втурват се злини, войнѝ...

 

Но ти, душа, представяй си

Земя-светлик, Земя-копнеж!

С безброй слънца сдружавай се,

нощ, мрак и зло за да възпреш...

.

 

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??