16 abr 2013, 8:21

По навик 

  Poesía » Otra
639 1 4

По навик

 

Анализът

(любимата играчка на ума)

разделя чувствата

на черни и на бели;

клавишите-

на къси и на дълги,

а струните-

на тънки и дебели.

По навик

прави същото

и с Любовта:

голяма,

малка,

мимолетна,

първа, …

и последна.

В хипнозата

на хлопнатата

в бързината на животите врата,

оставиш ли му се-

ще страдаш,

меко казано- инертно.

Анализът-

това сме Аз и Ти-

с претенциите си,

че всичко притежаваме.

Изгубим ли го-съжаляваме.

Прецеждам утрото

през

сънените мигли на мига.

Дъждът потропва

по мътилката на словореда.

Синтезът,

криейки в брадата на Съдбата

Любовта

усмихва се, защото вярва,

че небето винаги ни гледа.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??