4 nov 2019, 17:35  

По образ Божий 

  Poesía » Filosófica
507 1 1

По образ Божий

 

Пространствени минутите прииждат,
създават в умовете светове,
в душите ни стихиите не стихват,
понечили да сътворяват брегове.

Понякога сред преспи от забрава
потъват мисли, чувства и нозе,
но ти владееш царствена награда
да преоткриваш още брегове!

Защото тя, вселенската природа,
е влязла цяла в твоята душа
и като вълшебна фея, в изнемога -
за миг те възкресява из пръстта!

Божествената Вяра е всесилна,
дори в мъгли духа не е сломен!
Той може във вселената обилна
по образ Божий да живее прероден!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??