24 jul 2023, 9:52

По Пушкин 

  Poesía
168 0 0

*<<Веленью божию, о муза, будь послушна,
Обиды не страшась, не требуя венца,
Хвалу и клевету приемли равнодушно
И не оспоривай глупца.>>

 

Александр Сергеевич Пушкин

 

извор:

 

https://rvb.ru/pushkin/01text/01versus/0423_36/1836/0617.htm 

 

 

* - дословен превод:

(По повеля Божия, о музо, бъди послушна,

нестрахувайки се от обида, неизисквайки венец,

хвалбата и клеветата приемай равнодушно

и не оспорвай на глупака.

 

Александър Сергеевич Пушкин

 

..............................................................................................................

 

Колчем стихът е

*послушен, на път е да

бъде *бездушен...

 

 

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??