5 feb 2012, 12:24

По път 

  Poesía
890 0 27


Денят ти днес не е красив,
а мрачен, задкулисен.
Денят ти днес е като стих
с мастило тъмно писан.

Като измисленик е той
и виж какъв се случи:
една чешмичка на завой,
потънала в боклуци.

И надписа недоразбрах,
но „…пътниче…” прочетох.
И като смачкана парá?
е в джоба ти небето.

Платиха с нея. Днес и тук.
Надежда и разтуха.
А после вятърът наду
и всичкото издуха.

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??