11 jun 2024, 6:39

По пътя 11 

  Poesía » Verso libre
200 0 0

            П О П Ъ Т Я 11

 

П О Б Е Д И Т Е Л И Т Е - м и ш о ц и . . . . . . . .

 

Суверенът Лъв високо вдигнал е Лапата,

Зловещо Стърчат от Нея Острите Нокти,

сублимира меракът ви за взаимно плюене,хапане,

много обилно подмокриха ви се кюлотите.

 

Няма място на Апостола във Тефтерчето,

нито на Ботев в Героичния Епос,

за вашите мижави,политически ребуси,

които на бунището на Историята вие захвърлихте днеска.

 

Защо Гьон Суратите ви не украсяват

толкова любимият ви приватизиран ефир,

а оправданията ви се скатаха на Завет,

в Мрежите при нашего брата изнемогващ и страдащ,затънал в беди?

 

Ще бъде интересно да видим

превъплъщението ново на Бойко

в мома Невинна,Свенлива

след задкулисната й разкрачена Стойка.

 

09.062024 г. гр. Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??