Разбира се, това се случва с всички:
умора, скука и така нататък.
Любов е първо. След това - в кавички.
Накрая се закотвяш във ината си.
Понякога ти светва за момент,
но може да е някаква партенка.
Животът сякаш е покрит с брезент,
а ти отдолу виждаш само сенки.
Понякога си мислиш, че боли,
но само докато усетиш Болката.
Земята постоянно се върти -
докато й изгубиш обиколките.
И този мъж - със стръмните очи -
си носи раните от много битки.
И загуби, и страхове...и все боли.
Вълните на живота. Няма плитко.
И този ден е с остри стъпала:
катериш се, а коленете - все във рани.
Не знам дали ми се обича на инат,
но знам, че съм избрала да остана.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados