Зимно слънце - кратък ден.
Бързай лъч да си откраднеш.
Ей го вятърът студен -
преди тебе ще го грабне.
И загребал шепа сняг,
той в лицето ти го хвърля.
Заслепен, не виждаш как
слънцето от теб си тръгва.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados