16 abr 2009, 10:30

Почакай 

  Poesía
424 0 3

 

        ПОЧАКАЙ

 

Почакай, почакай, момче!

Още си малък, дядо ми вика.

Аз слушам, скрибуца цигулка.

Бие във такт пролет с дайре.

Циганин няма да стана.

Не, не, че съм циганин,

но ври и кипи в мене кръвта.

Почакай, почакай, момче!

Момче, не тръгвай сега!

Не слушай гласа на кръвта!

Утре си тръгва катуна...

Почакай, почакай момче!

Млада циганка, днес удря с дайре.

Старостта ме люлее в люлка.

На внука казвам. Почакай, момче!

Какво от това, че свири цигулка.

Почакай, почакай, момче!

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??