Подари ми цвете! Да не е на празник.
Нека да е делнично, без повод.
Зная, че в романтика не вярваш,
но да не мечтая аз не мога.
Подари ми приказка! Вълшебна!
Принцът сто препятствия да мине.
И от живата вода като прогледна,
аз ще те обичам сто години.
Подари ми слънчице! И вятър.
И една едничка мила дума.
Подари ми песен в тишината
и момент на лудост неразумна.
Подари ми всичко! Без остатък!
Себе си, света си и живота.
Подари ми дните отсега нататък,
нищо, че съм трънче във окото.
© Нели Вангелова Todos los derechos reservados